Kaksi tarinaa ystävyydestä (2014)

Vehmasmäen Nuorisoseuran lastenteatterin toisella tuotantokaudella esitettiin näytelmää Kaksi tarinaa ystävyydestä. Näytöksiä oli Valoharjulla viisi kertaa ajalla 2.4.-27.4.2014.

Ensi-iltaa edeltävänä päivänä lastenteatteri vieraili Kauppakeskus Matkuksessa ja esitti siellä pätkiä näytelmästä.

Näytelmässä oli mukana 16 näyttelijää, jotka ovat iältään 7-14-vuotiaita. Tämän vuoden näytelmä syntyi lasten omista tarinoista, heitä kiinnostavien teemojen ympärille. Esityksen tekstit työstettiin draamatyöpajan keinoin yhdessä esiintyjien kanssa, ja ne viimeisteli näytelmän ohjaaja Laura Elina Martikainen.

Kaksiosainen näytelmä ”Kaksi tarinaa ystävyydestä” on ajankohtainen katsaus nykypäivän lasten ja nuorten maailmaan. Esitys sopii sekä perheen pienimmille että isommille katsojille. Moni yllättyi positiivisesti siitä mitä lapset olivat saaneet aikaan. Näytelmän nuorten maailmaan sijoittuva Tuhkimo-tarina sai katsojan suorastaan liikuttumaan. Pienimpien katsojien mielestä puolestaan näytelmän ensimmäisessä osassa esiintynyt krokotiili oli ihan paras.

Kirjoittamisen ja näyttelemisen lisäksi näytelmäryhmän jäsenet saivat osallistua myös lavastamiseen – mukana oli myös paljon muuta talkooväkeä, kuten lasten vanhempia. Lavasteista tehtiin helposti muunneltavat ja liikuteltavat, jotta näytelmä olisi helppo viedä esitettäväksi myös muualle. Näytelmää käytiinkin esittämässä kahdessa eri koulussa.

Lastenteatteri jatkuu uusin kujein syyskuussa. Mukaan mahtuu myös uusia innokkaita näyttelijöitä. Seuraa siis tiedotusta! www.vehmasmaennuorisoseura.fi, www.facebook.com/vehmasmaenns


Kaksi tarinaa ystävyydestä

Ensimmäisessä osassa yksinhuoltajaisä tahtoo suojella lapsiaan ulkomaailmalta ja asentaa kotiin tehokkaan hälytysjärjestelmän. Lapset eivät pääse enää ulos, eivätkä kotitontut ja hammaskeijut sisälle taloon tekemään töitään. Nykytekniikkaa ymmärtämättömät tontut ja keijut kääntyvät toisiaan vastaan, eivätkä usko edes Tietäjää, joka voisi auttaa turvajärjestelmän purkamisessa. Mutta miten tähän kaikkeen liittyy krokotiili?

Toisessa osassa kouluun saapuu uusi oppilas, jolla on outo nimi: Tuhkimo. Koulun kuningatar ottaa uuden oppilaan silmätikuksi. Mitä kuningatar tekee, kun kuulee, että koulun söpöin poika on ihastunut Tuhkimoon? Onko muilla rohkeutta olla kuningattaren kanssa eri mieltä?