Maarian piha (2015)

Kesäteatteri Tammenranta esittää kesällä 2015 Liisa Heiskasen näytelmän Maarian piha. Näytelmää esitetään 13 kertaa ajalla 28.6.–26.7.2015. Tervetuloa katsomaan esitystä!

Maarian piha – monenlaisten ihmisten koti

Ihanteet ja todellisuus mittelevät Maarian pihassa, kun nykyajan tehokkuusajattelu ja oman edun tavoittelu törmäävät elämän pehmeämpiin arvoihin. Arki maatilamatkailuun erikoistuneessa Maarian pihassa on kovaa työtä toimeentulon turvaamiseksi. Laadusta ei haluta tinkiä, mutta oma jaksaminen on äärirajoilla kilpailuyhteiskunnassa, jossa kohtuullisen toimeentulon saavuttaminen tuntuu välillä taistelulta tuulimyllyjä vastaan.

Tila tekee yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa ja tarjoaa katon pään päälle niin elämänsä raiteilta pudonneelle nuorelle kuin vanhempansa menettäneille lapsillekin. Arjen pyörittämisessä ovat mukana myös tilalta kodin saaneet vanhukset ja vammaiset, joille halutaan taata inhimillinen, elämisen arvoinen elämä.

Maarian pihassa kenkään ei ole paha, vaan toinen on vain heikompi toista. Raja terveen ja järkkyneen mielen välillä on kuin veteen piirretty viiva. Kuitenkin työn ja touhun keskellä ihastutaan, vihastutaan, sovitaan ja välitetään. Ihminen löytää ihmisen, käsi käden, sydän toisen sydämen. Epäröinti ja omien rajojen etsiminen koskettavat niin nuorta kuin varttunuttakin kun nuoren ehdottomuus kohtaa aikuisen harkinnan ja realismin. Tilan emäntä Maaria koettaa pitää lankoja käsissään, vaikka omassa elämässäkin riittää selvittelemistä.

Monta on ihmiskohtaloa, monta tarinaa. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat keskelle kauneinta kesää. Huumori hersyy ja herkässä ovat niin hymy kuin kyyneleetkin. Liisa Heiskasen teksti on toivoa täynnä.

Maarian pihan on alkuperäiskäsikirjoituksesta sovittanut Katja Väänänen, joka myös ohjaa esityksen. Puvustuksesta vastaa Kirsi Savinoff. Näytelmän tuottaa Vehmasmäen nuorisoseura ry.

TUOTANTO
Käsikirjoitus ja ohjaus: Katja Väänänen
Puvustus: Kirsi Savinoff