Kaunis Veera -laulunäytelmä (2013)

Tatu Pekkarisen kirjoittaman ja Lasse Ahon sovittaman laulunäytelmän tapahtumat sijoittuvat 1900–luvun alun kesäiselle Saimaalle, jossa seilaa Tervahöyry Prinsessa Armaada. Yrjö Saarnion säveltämien laulujen lisäksi näytelmässä kuullaan myös kauniita perinteisiä romanilauluja.

Laivalle palkataan kahvinkeittäjäksi viehättävä romanityttö Veera, joka saa miesten päät pyörälle ja sulhasehdokkaita riittää. Veeran äidin ja isän mielestä ei ole soveliasta mennä valkolaisten mukaan ja tekemään vielä töitä.

Laivan masinisti, Keisarin henkivartiokaartista karannut Rickhard ja Veera rakastuvat. Rickhardin isä raivostuu ja tekee pojastaan perinnöttömän. Romanikuninkaaksi huudettu nuori yltiöpäinen Zingali on myös iskenyt silmänsä Veeraan. Urkkija-ohrana jahtaa Rickhardia ja suuria ilmiantorahoja. Kulkuri etsii jotakin, mutta kukaan ei tiedä, mitä! Sensuelli, kolmen kultakaivoksen omistajatar Tolka pakenee höpsöä, vanhaa ja rikasta kihlattuaan ja sotkeutuu laivalla tapahtuviin tilanteisiin.

Tatu Pekkarinen on kirjoittanut mielenkiintoisen kudelman rönsyävistä ihmissuhteista ja ratkaisu paljastuu vasta viime metreillä. Näytelmä tarjoaa hauskoja tilanteita, jännitystä, liikutuksen kyyneleitä ja ripauksen romantiikkaa laulun ja tanssin tahdittamana.

TUOTANTO
Ohjaus: Lasse Aho
Musiikin sovitus: Kaj Wessman
Koreografia: Marita Salmela
Puvustus: Kirsi Savinoff