Pekka Töpöhäntä (2016)

Vehmasmäen lastenteatteri esitti huhtikuussa 2016 suositun lastennäytelmän Pekka Töpöhäntä. Lavalla nähtiin 24 lapsinäyttelijää. Ohjaajana toimii Laura Elina Martikainen.

Kausi oli Vehmasmäen Lastenteatterin 4. tuotantokausi. Mukana on joka vuosi ollut uusia lapsinäyttelijöitä.

Esityksen toteuttivat yhdessä Kuopion kansalaisopisto ja Vehmasmäen Nuorisoseura, joka on teatterin tuottaja.

Näytelmäharjoitukset käynnistyivät syksyllä 2015 Kuopion kansalaisopiston Teatteri-ilmaisun kurssilla, johon kuului myös improvisointia, teatteripelejä sekä monipuolista tutustumista teatteriin.

Pekka Töpöhäntä

Pekka Töpöhäntä on erilainen kissa – maalta kotoisin ja hännätön. Pekka saapuu kaupunkiin, jonka kujakissoja johtaa ilkeä Monni. Monni ja sen tyhmät apurit Pilli ja Pulla kiusaavat Pekkaa ja koettavat saada muutkin kissat mukaansa. Pekka näyttää omalla esimerkillään, että kiltti ja ystävällinen kissa voi myös olla rohkea ja suosittu. Lopussa paha saa palkkansa.

Gösta Knutssonin yli 70-vuotias tarina on edelleen ajankohtainen. Ihastuttavat kissahahmot lumoavat katsojansa sukupolvi toisensa jälkeen.

Ohjaaja: Laura Elina Martikainen

Kesäteatteri Tammenranta juhlisti 10-vuotista toimintaansa vuoden 2007 kesällä esittämällä
VIULUNSOITTAJA KATOLLA -musikaalin. Musikaali on lämminhenkinen tarina köyhästä maitomies Tevjestä ja hänen viidestä aikuistuvasta tyttärestään. Suvaitsevaisuus ja perinteet joutuvat koetukselle, mutta rakkaus kantaa siltana yli luopumisen tuskan ja ikävän. Viulunsoittaja katolla -musikaalia kävi katsomassa Kesäteatteri Tammenrannassa noin 6500 katsojaa, mikä oli yleisömenestys teatterin historiassa.