Rajaralli (2023)

Hulvattomassa komediassa kaksi naapurussukua selvittelee välejään sukupolvien voimin. Postinhaku on päivätaistelua ja rajapyykkien siirtely tuhatvuotista öistä sotaa pyhänsä ja arkensa, onneksi ruokatauko tuo välirauhan. Kun tulta ja tappuraa lietsovat sanatkaan eivät riitä, kelpaa aseeksi kaikki kättä pidempi. Omaa maata ja rautakankea puolustetaan, vaikka sitten leipälapiolla, jos muuta ei satu olemaan lähettyvillä.

Mitä olisi juhannusaatto ilman nuorta romantiikkaa? Vahinko vaan, että sen vallassa ovat aivan vääränsuukuiset. Nuoriso joutuu erottelemaan vanhaa, vähän liian intensiivisestikin yhteistä nuoruuttaan muistelevaa sukupolvea toisistaan. Keskimmäinen sukupolvi pääsee myötäelämään kolkkoja kohtaloitaan. Villiintyykö monet miehet oikeasti juhannuksena ja pitääkö kuulla käen kukunta hyväksi enteeksi?

Jos Rauhanperän emännät alkavat nostella punnuksia, miesten puntit varmasti tutisevat. Siltä ei säästyisi oman kylän miehet, ei muualta tulevat turistit eikä edes koko valtionjohto.  Toivotaan, että tämä juhannus on rauhallisempi. Viime vuonna juhannuksen saldona oli kolme tikkiä terveyskeskuksessa.

TUOTANTO
Käsikirjoitus: Simo Ojanen
Ohjaaja: Jukka Kolehmainen
Puvustaja: Kirsi Robertson